Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Proste naleśniki z kozim serem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Zrób ciasto naleśnikowe z 1,5 szklanki mąki, 3 jajek, wody (w takiej ilości, by konsystencja ciasta przypominała płynną, ale niezbyt rzadką śmietanę).
Rozgrzej mocno patelnię i natłuść ją. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 10-12 naleśników. Gotowe naleśniki ułóż piętrowo na talerzu i nakryj, by nie wysychały.
Przygotuj sos: posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na łyżce oleju. Dodaj pokrojone pomidory, podsmaż. Dopraw do smaku (możesz dodać także 1/2 szklanki soku pomidorowego). Na ostrym ogniu gotuj przez ok. 5 minut.
Zrób nadzienie do naleśników: na łyżce oleju podsmaż roztarty ząbek czosnku, dodaj szpinak. Smaż przez około minutę. Dołóż pokrojony w kostkę ser kozi, śmietanę i ew. uprażone orzechy. Dopraw solą, pieprzem.
Przygotowany farsz równomiernie rozłóż na naleśnikach. Pozawijaj je w rulony, a następnie lekko podgrzej, polej gorącym sosem pomidorowym i od razu podawaj.Źródło: Świat kobiety