Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne szybkie sylwestrowe danie. Tym razem coś na ciepło. Przygotowanie trwa zaledwie kilka minut, a z pewnością zachwycisz nim swoich gości. Zapraszam :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć. Następnie pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem i rozbić tak jak na kotlety. Por umyć i pokroić w plasterki (również część zieloną)
Blaszkę od piekarnika posmarować olejem (cienka warstwa), następnie wyłożyć rozbitego kurczaka, posmarować majonezem i posypać pokrojonym porem.
Zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 40 min. Ok. 10 min. przed końcem posypać startym żółtym serem. Podawać ciepłe :)