Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne szybkie sylwestrowe danie. Tym razem coś na ciepło. Przygotowanie trwa zaledwie kilka minut, a z pewnością zachwycisz nim swoich gości. Zapraszam :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć. Następnie pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem i rozbić tak jak na kotlety. Por umyć i pokroić w plasterki (również część zieloną)
Blaszkę od piekarnika posmarować olejem (cienka warstwa), następnie wyłożyć rozbitego kurczaka, posmarować majonezem i posypać pokrojonym porem.
Zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 40 min. Ok. 10 min. przed końcem posypać startym żółtym serem. Podawać ciepłe :)