Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne szybkie sylwestrowe danie. Tym razem coś na ciepło. Przygotowanie trwa zaledwie kilka minut, a z pewnością zachwycisz nim swoich gości. Zapraszam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10787
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4827
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9221
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10787
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4827
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9221
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć. Następnie pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem i rozbić tak jak na kotlety. Por umyć i pokroić w plasterki (również część zieloną)
Blaszkę od piekarnika posmarować olejem (cienka warstwa), następnie wyłożyć rozbitego kurczaka, posmarować majonezem i posypać pokrojonym porem.
Zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 40 min. Ok. 10 min. przed końcem posypać startym żółtym serem. Podawać ciepłe :)