Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 2036
Dodano: 26.03.2009
Odsłon: 12675
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Łososia oprószamy solą i pieprzem. Mieszamy oliwę z sokiem z cytryny i posiekaną pietruszką.
Marynatą zalewamy Rybkę. Dajmy poleżeć Łososiowi ok 2 godzinki w lodówce w owej marynacie. W tym czasie robimy Dip. Łączymy majonez, keczup oraz jogurt z odrobiną soli i pieprzu.
Paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do masy. Rybkę smażymy na oliwie z dodatkiem masła. Ja często ją obracam by zachowała soczystość :)
Łososia podaję z ziemniaczkami opiekanymi w pieprzu ziołowym i surówką z kiszonej kapusty. Obok polewamy Dip w którym uwielbiam maczać i rybkę i ziemniaczki :):):)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kuchniahanny 13 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis. Ja zazwyczaj zamarynowaną rybkę zawijam w folie aluminiową i piekę w piekarniku - wtedy jest max soczysta. Ale twoja wersja też jest super.18 Kto głosował? | Odpowiedz

PanFrygo 26 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
te mamuśka ty ino frytki umiesz robić0 Kto głosował? | Odpowiedz

purchawencjos 27 marca 2009Zgłoś do usunięcia
ups...wielkie dzięki dziewuszki !! nie wiem jak to się stało ale mój "następny krok " w przepisie nie został załączony do całości ?! Już naprawiam i dopsije resztę :) Mam nadzieje ze moj nowy przepis przypadł wam do gustu :-) pozdrawiam wszytskich Sssssssmakoszy18 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 27 marca 2009Zgłoś do usunięcia
jak na mój gust to chyba smażymy , ja bym tak zrobiła - koniecznie na maśle0 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 26 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Aco dalej robimy z łososiem?Pieczemy czy smażymy?1 Kto głosował? | Odpowiedz