Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prowansalski kotlet z indyka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj, pokrój na 4 równe plastry. Przykryj je kawałkiem folii. Mocno rozbij z obu stron. Cukinię umyj, pokrój w grubsze plasterki.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z solą, pieprzem oraz oliwą. Natrzyj tym mięso oraz plasterki cukinii. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Zioła opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.
Na płatach mięsa ułóż plasterki sera. Posyp ziołami. Złóż na pół, zepnij wykałaczkami, aby kotlety nie rozpadły się. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Włóż przygotowane mięso oraz cukinię. Smaż ok.10 minut. Często obracaj, aby zrumieniły się równomiernie. Udekoruj resztą ziół i np. pomidorem.Źródło: Tina