Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prowansalski kotlet z indyka"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 349
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 349
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj, pokrój na 4 równe plastry. Przykryj je kawałkiem folii. Mocno rozbij z obu stron. Cukinię umyj, pokrój w grubsze plasterki.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z solą, pieprzem oraz oliwą. Natrzyj tym mięso oraz plasterki cukinii. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Zioła opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.
Na płatach mięsa ułóż plasterki sera. Posyp ziołami. Złóż na pół, zepnij wykałaczkami, aby kotlety nie rozpadły się. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Włóż przygotowane mięso oraz cukinię. Smaż ok.10 minut. Często obracaj, aby zrumieniły się równomiernie. Udekoruj resztą ziół i np. pomidorem.Źródło: Tina