Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię go zawsze gdy na krzakach zostana tyllko duze przerośniete ogóreczki. Nie ma porównania z przecierem ze sklepu:)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9589
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3231
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6680
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9589
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3231
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6680
Składniki
ogórki dobrze opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej (ja ogórków nie obieram ze skórki)
starte ogórki zasypać sola (nie podaje proporcji gdyż robie zawsze na oko do smaku) i pozostawić na 1 godzine żeby puściły sok
do kazdego słoiczka wkładam ząbek czosnku, kawałek korzenia chrzanu, poł łyżeczki gorczycy i kwiat kopru.
przetarte ogórki wraz z sokie wkladam do słoików i dobrze zakrecam.
przecier ukisi sie sam po kilku dniach. U mnie takie słoiki przetrzymuja całą zimę.
SMACZNEGO:)