Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekąski z krewetek na ostro"
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 301
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30369
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 301
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30369
Składniki
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Cebulę posiekaj, umyj czosnek i bazylię. Rozetrzyj z odrobiną śmietany.
Żelatynę odciśnij i dodaj do mleka. Wlej ziołową śmietanę. Wymieszaj i wlej do foremek. Włóż na noc do lodówki. Krewetki umyj i podsmaż (3 min). Dopraw solą, pieprzem i skórką z cytryny. Stężałe mleko wyjmij z formy i podawaj z krewetkami.
Czas przygotowania: 45 minut 370 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień