Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepiórki z wątróbką"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1111
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1111
Składniki
Przygotuj nadzienie. Podroby oczyść, pokrój i razem z posiekaną cebulą podsmaż na łyżce masła.
Bułki zalej mlekiem. Kiedy zmiękną, wyciśnij je. Dodaj jajko, wątróbkę i skórkę z cytryny. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i wymieszaj.
Wnętrza przepiórek wypełnij nadzieniem. Przepiórki owiń plastrami boczku, zwiąż sznurkiem i włóż do brytfanny. Wlej wywar, dodaj resztę masła i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C przez 60 minut.
Do wytworzonego sosu dodaj mąkę rozmieszaną w małej ilości wody. Dopraw czerwonym winem.Źródło: Na żywo