Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepiórki z wątróbką"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 186
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 186
Składniki
Przygotuj nadzienie. Podroby oczyść, pokrój i razem z posiekaną cebulą podsmaż na łyżce masła.
Bułki zalej mlekiem. Kiedy zmiękną, wyciśnij je. Dodaj jajko, wątróbkę i skórkę z cytryny. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i wymieszaj.
Wnętrza przepiórek wypełnij nadzieniem. Przepiórki owiń plastrami boczku, zwiąż sznurkiem i włóż do brytfanny. Wlej wywar, dodaj resztę masła i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C przez 60 minut.
Do wytworzonego sosu dodaj mąkę rozmieszaną w małej ilości wody. Dopraw czerwonym winem.Źródło: Na żywo