Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na „Śląskie niebo”"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Suszone owoce zalej pół litra wody, odstaw na noc w zimne miejsce. Mięso zalej litrem wody, gotuj godzinę. Dodaj namoczone suszone owoce wraz z wodą z moczenia, gotuj do miękkości. Odcedź. Wywar zachowaj.
Mąkę wymieszaj z niewielką ilością wywaru. Masło stop, dodaj mąkę, zasmaż. Dodaj do reszty wywaru wraz z owocami, zamieszaj, zagotuj.
Przypraw cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sosem polej mięso (wywar możesz zagęścić powidłami śliwkowymi).Źródło: Chwila dla Ciebie