Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na „Śląskie niebo”"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
Suszone owoce zalej pół litra wody, odstaw na noc w zimne miejsce. Mięso zalej litrem wody, gotuj godzinę. Dodaj namoczone suszone owoce wraz z wodą z moczenia, gotuj do miękkości. Odcedź. Wywar zachowaj.
Mąkę wymieszaj z niewielką ilością wywaru. Masło stop, dodaj mąkę, zasmaż. Dodaj do reszty wywaru wraz z owocami, zamieszaj, zagotuj.
Przypraw cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sosem polej mięso (wywar możesz zagęścić powidłami śliwkowymi).Źródło: Chwila dla Ciebie