Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 191
Dodano: 21.09.2010
Odsłon: 2074
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pstrąga oczyścic,pinsetą wyjąć ości,posolić i popieprzyć,odstawić na ok.pół godz.w tym czasie przygotowujemy farsz:mięso łączymy z przyprawami,jajkiem,cebulką i bułką tartą,mięszamy i nadziewamy farszem,łączymy brzegi wykałaczkami,zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika pieczemy ok.godziny w 180''C.wyłączamy piekarnik i jeszcze chwilę czekamy az,,dojdzie,,.Wspaniale smakuje na gorąco jak i na zimno,z pieczywem,ale można również z ziemniakami i surówką no i mamy pyszny obiad:)
Pstrąga można również podawac z warzywami według uznania,wtedy świetnie nadaje się na wigilijną kolacje.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Kocie 08 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Wiolka81 22 września 2010Zgłoś do usunięcia
HEEEELLLLOOOO!!!przecież pisze,że mozna dodać warzywa i wtedy jest na wigilię!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 21 września 2010Zgłoś do usunięcia
Mięso na Wigilię,smak pstrąga jest zbyt szlachetny żeby psuć go mięsem,dobre grzyby np.smardze to rozumiem,no ale są gusta i guściki.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz