Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Rondel spory z przykrywką
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3844
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3844
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Wyszorowane młode ziemniaki ugotowałam w mundurkach. Na oliwie w dużym rondlu podsmażyłam cukinie, cebulki, czosnek, pora i marchewki, po chwili dodałam obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przesmażyłam całość, dodałam wino, sól, chili, bazylię i zredukowałam.
Do sosu dodałam oczyszczonego naciętego pstrąga, ziemniaczki i jeszcze mniejsze pomidorki. Całość dusiłam pod przykryciem około 20- 25 minut- zależy od grubości ryby. Zawsze można rozchylić nacięcie i zerknąć czy mięso jest białawe i czy odchodzi od kręgosłupa.
Tak wyglądała porcja na talerzu.
Smacznego :)