Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Rondel spory z przykrywką
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 291
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3620
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1230
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 291
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3620
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1230
Składniki
Wyszorowane młode ziemniaki ugotowałam w mundurkach. Na oliwie w dużym rondlu podsmażyłam cukinie, cebulki, czosnek, pora i marchewki, po chwili dodałam obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przesmażyłam całość, dodałam wino, sól, chili, bazylię i zredukowałam.
Do sosu dodałam oczyszczonego naciętego pstrąga, ziemniaczki i jeszcze mniejsze pomidorki. Całość dusiłam pod przykryciem około 20- 25 minut- zależy od grubości ryby. Zawsze można rozchylić nacięcie i zerknąć czy mięso jest białawe i czy odchodzi od kręgosłupa.
Tak wyglądała porcja na talerzu.
Smacznego :)