Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Rondel spory z przykrywką
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 130
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 168
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 46
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 82
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 31
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 130
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 168
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 46
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 82
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 31
Składniki
Wyszorowane młode ziemniaki ugotowałam w mundurkach. Na oliwie w dużym rondlu podsmażyłam cukinie, cebulki, czosnek, pora i marchewki, po chwili dodałam obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przesmażyłam całość, dodałam wino, sól, chili, bazylię i zredukowałam.
Do sosu dodałam oczyszczonego naciętego pstrąga, ziemniaczki i jeszcze mniejsze pomidorki. Całość dusiłam pod przykryciem około 20- 25 minut- zależy od grubości ryby. Zawsze można rozchylić nacięcie i zerknąć czy mięso jest białawe i czy odchodzi od kręgosłupa.
Tak wyglądała porcja na talerzu.
Smacznego :)