Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Rondel spory z przykrywką
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Wyszorowane młode ziemniaki ugotowałam w mundurkach. Na oliwie w dużym rondlu podsmażyłam cukinie, cebulki, czosnek, pora i marchewki, po chwili dodałam obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przesmażyłam całość, dodałam wino, sól, chili, bazylię i zredukowałam.
Do sosu dodałam oczyszczonego naciętego pstrąga, ziemniaczki i jeszcze mniejsze pomidorki. Całość dusiłam pod przykryciem około 20- 25 minut- zależy od grubości ryby. Zawsze można rozchylić nacięcie i zerknąć czy mięso jest białawe i czy odchodzi od kręgosłupa.
Tak wyglądała porcja na talerzu.
Smacznego :)