Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg na pomarańczach i miodzie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 108
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 108
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Wypatroszone pstrągi umyj dokładnie pod bieżącą wodą i osusz. Posól je z zewnątrz i od środka. Dopraw pieprzem. Cebulę oczyść i pokrój w talarki. Pomarańczę dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż pstrągi z obu stron. Usmażone ryby zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na czystej patelni rozgrzej oliwę i obsmaż plastry pomarańczy. Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem.
Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz. Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej.
Pstrągi wyłóż na talerze, obłóż plasterkami pomarańczy i polej sosem. Podawaj z duszonym ryżem.Źródło: Na żywo