Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg na pomarańczach i miodzie"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12384
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12384
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Wypatroszone pstrągi umyj dokładnie pod bieżącą wodą i osusz. Posól je z zewnątrz i od środka. Dopraw pieprzem. Cebulę oczyść i pokrój w talarki. Pomarańczę dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż pstrągi z obu stron. Usmażone ryby zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na czystej patelni rozgrzej oliwę i obsmaż plastry pomarańczy. Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem.
Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz. Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej.
Pstrągi wyłóż na talerze, obłóż plasterkami pomarańczy i polej sosem. Podawaj z duszonym ryżem.Źródło: Na żywo