Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4943
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Oczyszczone pstrągi umyj pod bieżącą wodą i osusz. Posól je z zewnątrz i od środka. Dopraw pieprzem. Cebulę oczyść i pokrój w talarki. Pomarańczę dokładnie umyj szczoteczką i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż rybę z obu stron. Zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce.
Na czystej patelni ponownie rozgrzej oliwę i obsmaż plastry pomarańczy. Zalej je sosem sojowym wymieszanym z miodem. Według upodobania możesz dodać tymianek, sól i tłuczony pieprz.
Sos zagotuj. Następnie włóż do niego ryby i krótko podgrzej. Pstrągi wyłóż na talerze, obłóż plasterkami pomarańczy i polej sosem. Danie podawaj z duszonym ryżem.Źródło: Na żywo