Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg pieczony z rozmarynem"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 158
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 158
Składniki
Sprawione pstrągi umyj, osusz. Natrzyj solą na zewnątrz i wewnątrz. Wstaw na minimum godzinę do lodówki. Pstrągi ponownie osól, obficie posyp pieprzem (najlepiej świeżo, grubo zmielonym).
Ryby ułóż obok siebie na folii aluminiowej. Do środka włóż po dwa plastry cytryny i po dwie gałązki rozmarynu. Na wierzchu ułóż pozostałe plasterki cytryny, obłóż rozmarynem. Dokładnie owiń folią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 10 minut.
Folię odwiń, ryby obficie skrop sokiem z cytryny. Zapiekaj jeszcze ok. 10 minut.
<strong>Przepis Marty Sztabińskiej z Grajewa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie