Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg pieczony z rozmarynem"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 102
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 60
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 102
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 60
Składniki
Sprawione pstrągi umyj, osusz. Natrzyj solą na zewnątrz i wewnątrz. Wstaw na minimum godzinę do lodówki. Pstrągi ponownie osól, obficie posyp pieprzem (najlepiej świeżo, grubo zmielonym).
Ryby ułóż obok siebie na folii aluminiowej. Do środka włóż po dwa plastry cytryny i po dwie gałązki rozmarynu. Na wierzchu ułóż pozostałe plasterki cytryny, obłóż rozmarynem. Dokładnie owiń folią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 10 minut.
Folię odwiń, ryby obficie skrop sokiem z cytryny. Zapiekaj jeszcze ok. 10 minut.
<strong>Przepis Marty Sztabińskiej z Grajewa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie