Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w galarecie"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118190
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2169
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1551
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118190
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2169
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1551
Składniki
Sprawione ryby myjemy, osuszamy, nacieramy solą. Wszystkie jarzyny obieramy, płuczemy. Ryby, warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz wkładamy do rondla. Zalewamy taką ilością wody, żeby ryby i jarzyny były lekko przykryte. Gotujemy 25 minut na małym ogniu.
Delikatnie, łyżką cedzakową, wyjmujemy ryby, zdejmujemy z nich skórkę i układamy na półmiskach. Studzimy. Wywar przecedzamy.
Do litra podgrzanego wywaru dodajemy namoczoną w zimnej wodzie żelatynę, jeśli trzeba nieco solimy. Gdy wywar się zagotuje, odstawiamy do ostudzenia.
Pstrągi dekorujemy według uznania, np. natką pietruszki, groszkiem konserwowym, plasterkami cytryny, jajkami gotowanymi na twardo, małymi pomidorkami.
Zalewamy krzepnącą galaretą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Źródło: Rewia