Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg z natką pietruszki i chili"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 340
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 340
Składniki
Pstrąga umyj, oczyść i odłóż do osuszenia. Następnie ostrym nożem natnij skórę ryby, robiąc na niej kratkę. Papryczki przetnij wzdłuż i usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w cienkie paseczki i drobniutko posiekaj. Posiekaną papryczkę połącz z ziołami, sokiem z limonki i odrobiną masła. Dokładnie wymieszaj.
Spód naczynia żaroodpornego lekko natłuść, ułóż w nim pstrąga. Rybę wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia wierzch ryby posmaruj pastą ziołowo-paprykową.Źródło: Na żywo