Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg z natką pietruszki i chili"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 103
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1848
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 103
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1848
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Pstrąga umyj, oczyść i odłóż do osuszenia. Następnie ostrym nożem natnij skórę ryby, robiąc na niej kratkę. Papryczki przetnij wzdłuż i usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w cienkie paseczki i drobniutko posiekaj. Posiekaną papryczkę połącz z ziołami, sokiem z limonki i odrobiną masła. Dokładnie wymieszaj.
Spód naczynia żaroodpornego lekko natłuść, ułóż w nim pstrąga. Rybę wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia wierzch ryby posmaruj pastą ziołowo-paprykową.Źródło: Na żywo