Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki na ryżu"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418860
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418860
Składniki
Czosnek posiekaj, dodaj mięso, jajko i bułkę tartą, wyrób, przypraw. Uformuj pulpety, obtocz w mące. Smalec rozgrzej na patelni, włóż pulpety, obsmaż ze wszystkich stron na rumiano.
Grzyby namocz w wodzie. Odcedź (wodę zachowaj), pokrój na małe kawałki. Ryż ugotuj na półmiękko. Marchewki obierz, podgotuj, pokrój w małą kostkę.
Ryż wymieszaj z marchewkami i grzybami, przypraw. Masę włóż do formy, zalej wodą z grzybów. Ułóż pulpety.
Przykryj, piecz 15 minut w temp. 180°C. Odkryj, piecz kolejne 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie