Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki rybne

Pulpeciki rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22342

Dodano:

Odsłon: 7795

Ryba w trochę innej postaci. Danie smaczne, zdrowe i łatwe w wykonaniu. Czy coś jeszcze trzeba dodawać?

Składniki

  • filet rybny, 70 dag
  • sól, pieprz łyżka oleju
  • Natka pietruszki, 1/2 pęczka
  • Bułka tarta, 2 łyżki
  • jajko, 1
  • cebula, 1/2
  • kiełki, 2 łyżki
  • bulion warzywny lub rybny, 2 szklanki
  • Kalafior, 1
  • czerwona papryka, 1
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pulpeciki rybne

Przygotowanie

  1. Filety rozdrobnij. Wbij do nich jajko i całość zmiksuj na gładką masę. Do masy rybnej dodaj bułkę tartą, posiekaną natkę oraz cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Dopraw solą i pieprzem.

  2. Ponownie wyrób masę. Z masy formuj małe kulki. Szybko obsmaż na oleju. Zalej gorącym bulionem, przykryj i na wolnym ogniu gotuj około 20 min.

  3. Kalafior podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie. Paprykę pokrój w paseczki. Pulpety osącz z bulionu. Podawaj z kalafiorem. Posyp kiełkami i papryką. Dobrym dodatkiem będzie sos chili słodki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń