Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Energia: 659 kcal Węglowodany: 80 g Tłuszcz: 15 g Białko: 45 g
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10830
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 377
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10830
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 377
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 303
Składniki
1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Sałatę oczyść, umyj i osusz, porwij na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną polej oliwą. 3. Do mięsa dodaj bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Masę dokładnie wymieszaj i maczając rękę w wodzie, uformuj małe pulpeciki. 4. Bulion rozcieńcz z wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie wlej go do rondla. Do gotującego wywaru wrzuć pulpeciki, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez ok 20 min. Gotowe pulpety wyjmij, a do bulionu dodaj sok z cytryny, posiekaną kolendrę i jeśli czujesz konieczność, dopraw do smaku i wymieszaj. Całość zagęść mąką rozmieszaną z odrobiną zimnej wody. Wlewając rozczyn z mąki i wody mieszaj sos - zagotuj i odstaw. Na koniec dodaj jogurt energicznie mieszając by się nie zważył. 5. Do sosu przełóż pulpeciki i jedz z ryżem i sałatą rzymską.