Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i sycące pulpeciki, które świetnie sprawdzą się w porze obiadowej i zasmakują całej rodzinie :)
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1459
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 125
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 370
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1459
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 125
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 370
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju rzepakowego, a na sam koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Bułkę kruszymy na drobniejsze części i moczymy w mleku. Do miski dodajemy mięso mielone, podsmażoną z czosnkiem cebulę, namoczoną bułkę, wbijamy jajko oraz doprawiamy majerankiem, sosem sojowym, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a z powstałej masy formujemy pulpeciki, obtaczamy je delikatnie w mące i podsmażamy do momentu lekkiego zarumienienia.
Do gotującego się bulionu dodać posiekany drobno koperek i gotować około 2 minut. Śmietanę wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz odrobiną gorącego bulionu. Tak powstałą mieszankę dodać do garnka, a następnie doprawić pieprzem i szczyptą ostrej papryki. Zagotować do momentu zgęstnienia sosu, dodać podsmażone wcześniej pulpety i dusić jeszcze przez chwilę na małym ogniu. * Do sosu możemy dodać także pokrojone warzywa z bulionu Pulpeciki podawać z ulubionymi dodatkami. Ja polecam połączyć je z kaszą jaglaną i lekką mizerią. Życzę smacznego! :)