Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety drobiowe

Pulpety drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6687

Dodano:

Odsłon: 8

Sprawdzony przepis na "Pulpety drobiowe"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut

  2. Bułkę namoczyć w wodzie. Do zmielonego mięsa drobiowego dodać posiekany czosnek, posiekaną natkę, jajko i odciśniętą bułkę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę. Formować pulpety. Ugotować je na parze.

  3. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, udusić na małym ogniu. Dołożyć ugotowane pulpety i podgrzać. Dodać kapary. Chwilę razem dusić. Gotowe danie serwować z białym ryżem.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń