Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety drobiowe"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
<strong>Przepis przysłała Weronika Chilmon z Raciborza</strong>
Kurczaka i czosnek zmiel. Dodaj kaszę mannę, jajko i 100 ml śmietany, wymieszaj, przypraw maggi, majerankiem, solą i pieprzem, wyrób. Odstaw na 15 minut. Z mięsa uformuj pulpety. Bulion zagotuj w rondlu. Włóż pulpety, gotuj 8-10 minut. Wyjmij.
Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por oczyść, pokrój w półplasterki. Masło stop w rondlu, włóż warzywa, podsmaż. Duś, dolewając wywar z gotowania pulpetów.
Gdy warzywa będą miękkie, dodaj resztę śmietany oraz chrzan, wymieszaj. Przypraw maggi, gałką muszkatołową, solą i pieprzem (ew. zagęść mąką). Włóż pulpety, podduś.Źródło: Chwila dla Ciebie