Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13498
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1543
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14895
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6124
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13498
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1543
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14895
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6124
Składniki
Filety rozmroź, dokładnie wyciśnij wodę i zmiel razem z małą, obraną i posiekaną cebulą. Dodaj jajko, bułkę tartą, i przyprawy. Wyrób gładką masę.
Zagotuj 1 l osolonej wody. Wrzuć do wrzątku uformowane i uprzednio obtoczone w mące pszennej pulpety. Gotuj ok. 10 min od chwili wypłynięcia na wierzch.
Wyjmij rybne kuleczki, a do powstałego wywaru dodaj śmietanę i podzielonego na mniejsze części brokuła. Gotuj do miękkości i zmiksuj.
Do sosu dodaj sok z połowy cytryny i ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Ponownie włóż na chwilę pulpety, doprowadź do wrzenia i podawaj.Źródło: Telemax