Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Filety rozmroź, dokładnie wyciśnij wodę i zmiel razem z małą, obraną i posiekaną cebulą. Dodaj jajko, bułkę tartą, i przyprawy. Wyrób gładką masę.
Zagotuj 1 l osolonej wody. Wrzuć do wrzątku uformowane i uprzednio obtoczone w mące pszennej pulpety. Gotuj ok. 10 min od chwili wypłynięcia na wierzch.
Wyjmij rybne kuleczki, a do powstałego wywaru dodaj śmietanę i podzielonego na mniejsze części brokuła. Gotuj do miękkości i zmiksuj.
Do sosu dodaj sok z połowy cytryny i ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Ponownie włóż na chwilę pulpety, doprowadź do wrzenia i podawaj.Źródło: Telemax