Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety rybne z sosem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 106
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 106
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Filety rozmroź, dokładnie odsącz z wody. Obierz cebulę i zmiel razem z mięsem z ryby. Do zmielonej masy dodaj jajko, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Zagotuj litr wody, posól ją i wrzucaj na wrzątek uformowane i obtoczone w mące pulpety. Gotuj przez 10 min. Po tym czasie pulpety wyjmij, a do powstałego wywaru dodaj śmietanę i podzielony na mniejsze części brokuł.
Gotuj warzywo do miękkości, odcedź i wrzuć do blendera, zmiksuj. Do powstałego sosu dodaj sok z połowy cytryny i ewentualnie dopraw solą i pieprzem, włóż ponownie pulpety, doprowadź do wrzenia i podawaj.Źródło: TV14