Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne, smaczne danie obiadowe.
miseczka, tarka, nóż, garnek
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5403
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 418
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5403
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 418
Składniki
Mięso umieścić w miseczce, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa. Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać . Wbić jajko, dodać tartą bułkę.
Wymieszać bardzo dokładnie , uformować pulpety, obtoczyć w tartej bułce.
Do garnka wlać bulion, zagotować , włożyć pulpety i gotować na małym ogniu 20 minut. Gdy gotują się pulpety, obrać pieczarki, pokroić, usmażyć. Dodać do gotujących się pulpetów i gotować 5 minut. Doprawić śmietaną, oregano i całość chwilę gotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.