Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne, smaczne danie obiadowe.
miseczka, tarka, nóż, garnek
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 161
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1217
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13326
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 161
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1217
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13326
Składniki
Mięso umieścić w miseczce, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa. Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać . Wbić jajko, dodać tartą bułkę.
Wymieszać bardzo dokładnie , uformować pulpety, obtoczyć w tartej bułce.
Do garnka wlać bulion, zagotować , włożyć pulpety i gotować na małym ogniu 20 minut. Gdy gotują się pulpety, obrać pieczarki, pokroić, usmażyć. Dodać do gotujących się pulpetów i gotować 5 minut. Doprawić śmietaną, oregano i całość chwilę gotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.