Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne, smaczne danie obiadowe.
miseczka, tarka, nóż, garnek
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 119
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 126
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 98
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 119
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 126
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 98
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso umieścić w miseczce, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa. Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać . Wbić jajko, dodać tartą bułkę.
Wymieszać bardzo dokładnie , uformować pulpety, obtoczyć w tartej bułce.
Do garnka wlać bulion, zagotować , włożyć pulpety i gotować na małym ogniu 20 minut. Gdy gotują się pulpety, obrać pieczarki, pokroić, usmażyć. Dodać do gotujących się pulpetów i gotować 5 minut. Doprawić śmietaną, oregano i całość chwilę gotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.