Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne, smaczne danie obiadowe.
miseczka, tarka, nóż, garnek
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34947
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17650
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34947
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17650
Składniki
Mięso umieścić w miseczce, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa. Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać . Wbić jajko, dodać tartą bułkę.
Wymieszać bardzo dokładnie , uformować pulpety, obtoczyć w tartej bułce.
Do garnka wlać bulion, zagotować , włożyć pulpety i gotować na małym ogniu 20 minut. Gdy gotują się pulpety, obrać pieczarki, pokroić, usmażyć. Dodać do gotujących się pulpetów i gotować 5 minut. Doprawić śmietaną, oregano i całość chwilę gotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.