Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje. Ja najczęściej podaje je z ziemniakami, ale pulpety można też podać z ryżem lub makaronem.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 812
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 148
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 211
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 812
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 148
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 211
Składniki
Bułkę zalać mlekiem i poczekać by napęczniała. W misce wymieszać mięso mielone, jajko, drobno posiekaną cebulkę oraz odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, masę wyrobić, doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Następnie uformować z masy niewielkie pulpety. Pulpety obtaczać w bułce tartej i podsmażać na rozgrzanej oliwie z każdej strony. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebule, dodać marchewkę i groszek, Całość zalać bulionem. Doprawić solą i pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim oraz Vegetą i posiekanym koperkiem. Wymieszać i dusić pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Wówczas dodać śmietanę połączoną z mąką, wymieszać i zagotować. Gdy sos będzie gotowy, przełożyć do niego pulpety, razem gotować 10-15minut, i podać.