Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i niedrogie pulpety. Wystarczy dodać ziemniaki lub kaszę i mamy pyszny obiad.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24893
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24893
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posolić. Odstawić na jakieś 15 minut aż puści sok. Szynkę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Kapustę bardzo mocno odcisnąć. Dodać do niej mięso, startą paprykę, jajka, otręby i przyprawy. Wyrobić masę. Formować pulpety i obtaczać je w mące.
Do rondla wlać 2-3 szklanki wody. Dodać koncentrat, startą na tarce paprykę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Zagotować. Włożyć pulpety i pod przykryciem dusić na małym gazie 40-45 minut. W razie potrzeby dolać wody. Sos zagęścić mąką już na sam koniec.