Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z mintaja"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12883
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1463
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14156
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5871
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12883
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1463
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14156
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5871
Składniki
Filety rozgnieć widelcem. Wbij do nich jajko i całość zmiksuj na gładką masę.
Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Cebulę obierz z łupin i pokrój w drobną kosteczkę.
Dodaj warzywa do masy rybnej i dosyp bułkę tartą. Dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Uformuj z masy małe kulki. Szybko obsmaż na rozgrzanym oleju. Zalej gorącym bulionem, przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.
Kalafior podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie. Paprykę pokrój w paseczki.
Pulpety osącz z bulionu. Podawaj z kalafiorem. Posyp kiełkami i papryką. Polej słodkim sosem chili.Źródło: Kurier TV