Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z sosem pomidorowo-paprykowym

Pulpety z sosem pomidorowo-paprykowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 116

Dodano:

Odsłon: 271

dodać kaszę lub ryż i szybkie danie gotowe

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa
  • bułka 1 szt.
  • żółtko 1 szt.
  • bułka tarta 200 g
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • przyprawa do mięsa
  • 1 cebula
  • 800 g pomidorów
  • papryka ostra mielona
  • 200 g oliwek zielonych
  • Oliwa z oliwek
  • Liść laurowy
  • Sól morska
  • pieprz czarny mielony
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w mleku. Formujemy tradycyjne pulpety.
    Składniki do sosu rozpoczyna cebula na liście. Pomidory najlepsze z puszki.

  2. Gdy usmażymy pulpety, dodajemy je do sosu i gotujemy jeszcze przez 10-12 minut.

    Danie można podawać z kaszą.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń