Do góry

Dania główne Przepis na:

Puree ziemniaczane z musztardą francuską

Puree ziemniaczane z musztardą francuską

Autor:

Przepisów i artykułów: 598 Ocena: 5740

Dodano:

Odsłon: 373

Puree ziemniaczane z ziarnami gorczycy to wspaniały dodatek do dań mięsnych i podrobów. Kilka prostych składników tworzy wyjątkowy smak.

Składniki

  • Ziemniaki - 1kg
  • Masło - 1 łyżka
  • Mleko - 5 łyżek
  • Musztarda francuska - 3 łyżki
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puree ziemniaczane z musztardą francuską

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i ugniatamy dokładnie tłuczkiem. Mleko z masłem podgrzewamy i wlewamy do gorących ziemniaków. Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 07 grudnia 2021 A to ciekawe! musze wyprobowac.
ps. ladne zdjecie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 30 listopada 2021 Super pomysł. Do czego Pani podaje takie ziemniaczki?
(Nie wiem , czy jesteśmy po imieniu.... byłoby mi bardzo miło :-) )
Pomyślałem teraz że z żeberkami fajnie się by skomponowało....
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń