Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysta pizza ze szpinakiem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier.
Mąkę przesyp do miski. Dodaj mleko, olej, jajko oraz sól i bazylię. Zagnieć sprężyste ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Gotowe rozwałkuj, a brzegi pozostaw szersze i posmaruj je białkiem. Umieść blat pizzy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Na oleju zeszklij doprawiony solą i pieprzem szpinak. Rozłóż go na pizzy razem z kawałkami fety. Pokryj plasterkami jajek, pieczarek i kiełbasy.
Piecz pizzę 20 minut w 180°C. Chwilę przed wyjęciem posyp startym serem.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax