Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysta pizza ze szpinakiem"
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6536
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1213
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6536
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1213
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier.
Mąkę przesyp do miski. Dodaj mleko, olej, jajko oraz sól i bazylię. Zagnieć sprężyste ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Gotowe rozwałkuj, a brzegi pozostaw szersze i posmaruj je białkiem. Umieść blat pizzy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Na oleju zeszklij doprawiony solą i pieprzem szpinak. Rozłóż go na pizzy razem z kawałkami fety. Pokryj plasterkami jajek, pieczarek i kiełbasy.
Piecz pizzę 20 minut w 180°C. Chwilę przed wyjęciem posyp startym serem.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax