Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pyry podane ze skwarkami i jogurtem. Idealne danie na upały.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415822
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2705
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415822
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2705
Składniki
Z młodych kartofli ścieramy cienką skórkę pod zimną, bieżącą wodą. Wymyte, oczyszczone kartofle gotujemy w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu, odlewamy z wody i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem.
Na patelni smażymy skwarki z pokrojonego w kostkę podgardla i cebuli. Gdy skwarki będą gotowe układamy na patelnię kartofelki i chwilę smażymy je ze skwarkami.
Podajemy na ciepło z jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Smacznego!!!