Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pyry podane ze skwarkami i jogurtem. Idealne danie na upały.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164786
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164786
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Z młodych kartofli ścieramy cienką skórkę pod zimną, bieżącą wodą. Wymyte, oczyszczone kartofle gotujemy w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu, odlewamy z wody i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem.
Na patelni smażymy skwarki z pokrojonego w kostkę podgardla i cebuli. Gdy skwarki będą gotowe układamy na patelnię kartofelki i chwilę smażymy je ze skwarkami.
Podajemy na ciepło z jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Smacznego!!!