Do góry

Dania główne Przepis na:

Pyry ze skwarkami i jogurtem.

Pyry ze skwarkami i jogurtem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1421 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 314

Pyszne pyry podane ze skwarkami i jogurtem. Idealne danie na upały.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z młodych kartofli ścieramy cienką skórkę pod zimną, bieżącą wodą. Wymyte, oczyszczone kartofle gotujemy w osolonej wodzie.

  2. Po ugotowaniu, odlewamy z wody i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem.

  3. Na patelni smażymy skwarki z pokrojonego w kostkę podgardla i cebuli. Gdy skwarki będą gotowe układamy na patelnię kartofelki i chwilę smażymy je ze skwarkami.

  4. Podajemy na ciepło z jogurtem lub zsiadłym mlekiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń