Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3387
Dodano: 02.09.2017
Odsłon: 371
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Pieczarki i cebule obieramy, myjemy, kroimy, dajemy na patelnie z dodatkiem masla, Kucharka, oregano i podlewamy woda. Smazymy. Wstepnie pod pokrywa, aby puscily soki, nastepnie wysmazamy. przekladamy na talerz.
Papryki oraz cukinie (ze skorka i srodkiem) kroimy i dajemy na patelnie, podlewamy odrobina wody, dodajemy troche masla, jeszcze odrobine przyprawiamy Kucharkiem, pieprzem, kurkuma i pod pokrywa dusimy ok 15 minut. nastepnie dodajemy usmazone pieczarki z cebula, mieszamy i solidnie podlewamy woda, tak aby bylo duzo sosu.
zagotowujemy i 5 minut dalej gotujemy.
Nastepnie dodajemy paroweczki (pokrojone w poprzek na kilkucentymetrowe kawalki, a nastepnie kazdy z tych kawalkow do polowy poprzecznie na krzyz), gotujemy jezcze 3 minutki. Kielbaski przybiora ciekawy ksztalt.
Pyszne do zjedzenia wraz z ryzem na sypko, albo z chrupiacym pieczywem.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)