Do góry

Dania główne Przepis na:

Pyszne leczo ze "świńskimi ryjkami"

Pyszne leczo ze świńskimi ryjkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3387

Dodano:

Odsłon: 371

Pyszne leczo ze swiezymi pieczarkami i cienkimi paroweczkami, specjalnie przycietymi. Pyszne, pyszne.

Składniki

  • 5 czerwonych papryk+ 1 zolta
  • 4 srednie cebulki
  • 2 cukinie
  • 500 g pieczarek (uzylam pol na pol brazowe z bialymi)
  • kilka szt. cienkich paroweczek
  • maslo, Kucharek, oregano, pieprz czarny, kurkuma
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pyszne leczo ze "świńskimi ryjkami"

Przygotowanie

  1. Pieczarki i cebule obieramy, myjemy, kroimy, dajemy na patelnie z dodatkiem masla, Kucharka, oregano i podlewamy woda. Smazymy. Wstepnie pod pokrywa, aby puscily soki, nastepnie wysmazamy. przekladamy na talerz.

    Papryki oraz cukinie (ze skorka i srodkiem) kroimy i dajemy na patelnie, podlewamy odrobina wody, dodajemy troche masla, jeszcze odrobine przyprawiamy Kucharkiem, pieprzem, kurkuma i pod pokrywa dusimy ok 15 minut. nastepnie dodajemy usmazone pieczarki z cebula, mieszamy i solidnie podlewamy woda, tak aby bylo duzo sosu.
    zagotowujemy i 5 minut dalej gotujemy.

    Nastepnie dodajemy paroweczki (pokrojone w poprzek na kilkucentymetrowe kawalki, a nastepnie kazdy z tych kawalkow do polowy poprzecznie na krzyz), gotujemy jezcze 3 minutki. Kielbaski przybiora ciekawy ksztalt.

    Pyszne do zjedzenia wraz z ryzem na sypko, albo z chrupiacym pieczywem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń