Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne rożki francuskie z serem"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1087
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6264
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1087
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6264
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Rozmroź ciasto francuskie. Płaty lekko rozwałkuj, przetnij na dwa kwadraty, a następnie w poprzek na trójkąty.
Rozetrzyj w misce ser feta lub bryndzę, dopraw zmielonym czarnym pieprzem. Garśc igiełek świeżego rozmarynu (lub listków tymianku) opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do sera, dokładnie wymieszaj.
Nałóż na trójkąt ciasta francuskiego łyżkę sera z ziołami. Zacznij zwijać od najszerszej strony. Posmaruj rożki żółtkiem wymieszanym z łyżką wody. Piecz w 200 st. C przez ok. 20 minut.Źródło: Olivia