Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne rożki francuskie z serem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1050
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666498
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1050
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666498
Składniki
Rozmroź ciasto francuskie. Płaty lekko rozwałkuj, przetnij na dwa kwadraty, a następnie w poprzek na trójkąty.
Rozetrzyj w misce ser feta lub bryndzę, dopraw zmielonym czarnym pieprzem. Garśc igiełek świeżego rozmarynu (lub listków tymianku) opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do sera, dokładnie wymieszaj.
Nałóż na trójkąt ciasta francuskiego łyżkę sera z ziołami. Zacznij zwijać od najszerszej strony. Posmaruj rożki żółtkiem wymieszanym z łyżką wody. Piecz w 200 st. C przez ok. 20 minut.Źródło: Olivia