Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne rożki francuskie z serem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 259
Polecam.
Odsłon: 741
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36268
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 259
Polecam.
Odsłon: 741
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36268
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 415
Składniki
Rozmroź ciasto francuskie. Płaty lekko rozwałkuj, przetnij na dwa kwadraty, a następnie w poprzek na trójkąty.
Rozetrzyj w misce ser feta lub bryndzę, dopraw zmielonym czarnym pieprzem. Garśc igiełek świeżego rozmarynu (lub listków tymianku) opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do sera, dokładnie wymieszaj.
Nałóż na trójkąt ciasta francuskiego łyżkę sera z ziołami. Zacznij zwijać od najszerszej strony. Posmaruj rożki żółtkiem wymieszanym z łyżką wody. Piecz w 200 st. C przez ok. 20 minut.Źródło: Olivia