Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszny krem marchewkowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Marchewki, cebule, seler i imbir obierz. Seler oczyść, opłucz oraz osusz. Imbir zetrzyj. Marchewki pokrój w plastry, a resztę warzyw – w kostkę. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć przygotowane jarzyny i imbir.
w garnku lekko podsmaż. Posyp curry. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie zalej je bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut.
Wyjmij trochę marchewki, resztę zupy zmiksuj. Przypraw ją czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Gotową zupę rozlej do miseczek. Posyp zielonym groszkiem. Udekoruj odłożoną marchewką i źdźbłami szczypiorku.
<strong>Jedna porcja zawiera:160 kcal</strong>Źródło: Tina