Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyzy ziemniaczane z serem i cebulką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27143
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27143
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Surowe zetrzyj na tarce lub w blenderze i pozostaw na sitku wyłożonym gazą lub ściereczką na 15 minut, by ściekły. Odciśnij.
Ziemniaki ugotowane oraz surowe zmielone i odciśnięte, jajko, mąkę ziemniaczaną, pieprz i sól wrzuć do miski, wyrób ciasto. Przeciśnij przez praskę. Ser rozdrób widelcem. Cebulę podsmaż. Połącz . Kulkę ciasta ziemniaczanego spłaszcz, włóż do środka farsz, zaklej, uformuj kulkę. Gotuj w osolonej wodzie 4 minuty od wypłynięcia. Podawaj z natką pietruszki.
CZAS: 40 minutŹródło: Dobry Tydzień