Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Quiche z szynką"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Z 20 dag mąki, łyżki oregano, szczypty soli, masła, 4 łyżek wody oraz żółtka zagnieć ciasto. Zawiń w folię, odstaw na 45 minut do lodówki. Brukselkę oczyść, gotuj w osolonej wodzie 5-8 minut, odlej na sicie. Formę wylep zimnym ciastem, ponakłuwaj, piecz 10 min w 180 st.
Szynkę pokrój w paski. Jajko wymieszaj ze śmietaną, resztą mąki i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką.
Na podpieczony spód wyłóż brukselkę, zalej sosem, posyp szynką i resztą sera. Piecz 30 min w 180 st.
czas 60 min; porcja – 580 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety