Do góry

Dania główne Przepis na:

"gzik"

gzik

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1146

Dodano:

Odsłon: 4664

coś innego .......

Składniki

  • 30 dag sera białego (twarogu)
  • 2/3 szkl. śmietany lub jogurtu naturalnego
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki, koperek, szypior
  • masło
  • 4 ziemniaki przekrojone na pół
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
"gzik"

Przygotowanie

  1. 1) Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i rozcieramy z odrobiną soli.
    2) Twaróg rozgniatamy widelcem lub miksujemy z dodaną śmietaną lub jogurtem i dodajemy ząbek czosnku.
    3) Cebulę siekamy w drobną kostkę i łączymy z masą serową, doprawiając całość solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki, koperkiem oraz szczypiorem (w ilości jaką lubimy).
    4) Ziemniaki gotujemy w mundurkach (można je posolić w czasie gotowania). Po ugotowaniu kroimy na pół i każdą połowę smarujemy obficie masłem i nakładamy masę serową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń