Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16794
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 311
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 825
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23460
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16794
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 311
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 825
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23460
Składniki
1) Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i rozcieramy z odrobiną soli. 2) Twaróg rozgniatamy widelcem lub miksujemy z dodaną śmietaną lub jogurtem i dodajemy ząbek czosnku. 3) Cebulę siekamy w drobną kostkę i łączymy z masą serową, doprawiając całość solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki, koperkiem oraz szczypiorem (w ilości jaką lubimy). 4) Ziemniaki gotujemy w mundurkach (można je posolić w czasie gotowania). Po ugotowaniu kroimy na pół i każdą połowę smarujemy obficie masłem i nakładamy masę serową.