Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1407
Składniki
1) Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i rozcieramy z odrobiną soli. 2) Twaróg rozgniatamy widelcem lub miksujemy z dodaną śmietaną lub jogurtem i dodajemy ząbek czosnku. 3) Cebulę siekamy w drobną kostkę i łączymy z masą serową, doprawiając całość solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki, koperkiem oraz szczypiorem (w ilości jaką lubimy). 4) Ziemniaki gotujemy w mundurkach (można je posolić w czasie gotowania). Po ugotowaniu kroimy na pół i każdą połowę smarujemy obficie masłem i nakładamy masę serową.