Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rabarbarowy dżem z wanilią i pomarańczami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 527
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 603
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 141
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 527
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 603
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 141
Składniki
Rabarbar obierz, pokrój (powinien wyjść 1 kg). Włóż do rondla, zalej 200 ml wody, gotuj 15 min (możesz go odcedzić i zostawić w kawałkach lub zmiksować).
Z pomarańczy zetrzyj skórki, owoce oczyść z błonek. Razem ze skórką dodaj do rabarbaru. Dodaj rozkrojoną laskę wanilii. Gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wsyp cukier, gotuj 10 min. Przełóż do słoiczków, pasteryzuj (ok. 10 min).
czas przygotowania: 45 min, słoiki na pół litra: 2, cena za porcję: 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie