Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rabarbarowy dżem z wanilią i pomarańczami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417768
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417768
Składniki
Rabarbar obierz, pokrój (powinien wyjść 1 kg). Włóż do rondla, zalej 200 ml wody, gotuj 15 min (możesz go odcedzić i zostawić w kawałkach lub zmiksować).
Z pomarańczy zetrzyj skórki, owoce oczyść z błonek. Razem ze skórką dodaj do rabarbaru. Dodaj rozkrojoną laskę wanilii. Gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wsyp cukier, gotuj 10 min. Przełóż do słoiczków, pasteryzuj (ok. 10 min).
czas przygotowania: 45 min, słoiki na pół litra: 2, cena za porcję: 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie