Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rabarbarowy dżem z wanilią i pomarańczami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Rabarbar obierz, pokrój (powinien wyjść 1 kg). Włóż do rondla, zalej 200 ml wody, gotuj 15 min (możesz go odcedzić i zostawić w kawałkach lub zmiksować).
Z pomarańczy zetrzyj skórki, owoce oczyść z błonek. Razem ze skórką dodaj do rabarbaru. Dodaj rozkrojoną laskę wanilii. Gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wsyp cukier, gotuj 10 min. Przełóż do słoiczków, pasteryzuj (ok. 10 min).
czas przygotowania: 45 min, słoiki na pół litra: 2, cena za porcję: 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie