Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy

Racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 12

Przepis wart wypróbowania: "Racuchy"

Składniki

  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki żytniej razowej
  • 1 3/4 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • jajko
  • żółtko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka cukru
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli
  • szklanka truskawek
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie na ciasto (bez truskawek) dokładnie wymieszaj. Gdy nie będzie grudek, odstaw je na godzinę w ciepłe miejsce. Łyżkę ciasta wyłóż na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu i podawaj.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń