Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 porcje, vege, 60 min
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27398
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27398
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
1. mleko podgrzać tak aby było letnie. dodaj cukier i drożdże i wymieszaj. 2. do miski przesiać mąkę, dodać mleko, jajko, sól oraz słodzik. wymieszać dobrze łyżka lub za pomocą miksera. 3. jabłka umyj, odbierz i porrój w ósemki a następnie w kosteczkę, dodaj do ciasta i wymieszaj. 4. miskę z ciastem przykryj ściereczką i zostaw na 30-40 min do wyrośnięcia. 5. smaż na małej ilości oleju i polej polewą z odżywki białkowej i jogurtu.