Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy gruszkowe"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1814
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 288
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1814
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 288
Składniki
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Natychmiast skrop sokiem z cytryny. Twaróg przełóż do miseczki. Dodaj jajka, śmietanę oraz cukier i cukier waniliowy. Utrzyj mikserem na gładką masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsypuj do ucieranej masy. Wymieszaj. Na koniec do ciasta domieszaj gruszki.
Na dużej patelni rozgrzewaj małe porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto, formuj grubsze racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie ok. 15 minut). Potem przełóż na papierowy ręcznik kuchenny, aby ociekły z tłuszczu. Ewen. przed podaniem racuchy oprósz cukrem pudrem z wanilią.Źródło: Naj