Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy gruszkowe"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 394
Składniki
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Natychmiast skrop sokiem z cytryny. Twaróg przełóż do miseczki. Dodaj jajka, śmietanę oraz cukier i cukier waniliowy. Utrzyj mikserem na gładką masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsypuj do ucieranej masy. Wymieszaj. Na koniec do ciasta domieszaj gruszki.
Na dużej patelni rozgrzewaj małe porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto, formuj grubsze racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie ok. 15 minut). Potem przełóż na papierowy ręcznik kuchenny, aby ociekły z tłuszczu. Ewen. przed podaniem racuchy oprósz cukrem pudrem z wanilią.Źródło: Naj