Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na zsiadłym mleku"
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 99
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 509
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 239
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 99
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 509
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 239
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Dodaj zsiadłe mleko, jajka, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wsyp mąkę i wymieszaj sprężynkami miksera. Nakryj ciasto i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Ciasto ponownie zamieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Kładź łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Jeszcze gorące placuszki posmaruj serkiem waniliowym, udekoruj odrobiną dżemu truskawkowego (lub innego) i od razu serwuj na stół.
<strong>Przepis przysłała Katrzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Czas: 30 min. Cena porcji: 0,40 złŹródło: Relaks