Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na zsiadłym mleku"
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 406
Pyszny chlebek, mięciutki w środku, o chrupiącej dobrze wypieczonej skórce. C...
Odsłon: 148
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 358
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 406
Pyszny chlebek, mięciutki w środku, o chrupiącej dobrze wypieczonej skórce. C...
Odsłon: 148
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 358
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Dodaj zsiadłe mleko, jajka, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wsyp mąkę i wymieszaj sprężynkami miksera. Nakryj ciasto i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Ciasto ponownie zamieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Kładź łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Jeszcze gorące placuszki posmaruj serkiem waniliowym, udekoruj odrobiną dżemu truskawkowego (lub innego) i od razu serwuj na stół.
<strong>Przepis przysłała Katrzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Czas: 30 min. Cena porcji: 0,40 złŹródło: Relaks