Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy na zsiadłym mleku"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33949
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33949
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mleko. wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem ma 20 minut, aby mąka spęczniała.
Potem na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Nakładaj łyżką przygotowane ciasto. Formuj owalne racuchy. Smaż je na rumiano z obu stron. Przełóż na papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Serwuj z sosem wiśniowym. Op rósz cukrem pudrem i udekoruj, np. listkami mięty.Źródło: Naj