Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy na zsiadłym mleku"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mleko. wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem ma 20 minut, aby mąka spęczniała.
Potem na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Nakładaj łyżką przygotowane ciasto. Formuj owalne racuchy. Smaż je na rumiano z obu stron. Przełóż na papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Serwuj z sosem wiśniowym. Op rósz cukrem pudrem i udekoruj, np. listkami mięty.Źródło: Naj