Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z gruszką"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Utrzyj je w misce z cukrem waniliowym i serkiem. Dodaj mleko i mąkę. Wymieszaj na gładką masę.
Umytą gruszkę potnij na ćwiartki. Śliwki odpestkuj i pokrój w plastry. Włóż owoce do rondelka, wlej łyżkę wody, dodaj masło, miód i cynamon. Gotuj całość do zgęstnienia sosu.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywna pianę. Dodaj do przygotowanego ciasta i delikatnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż racuchy. Rozłóż na nich miękkie owoce i polej je wystudzonym syropem wymieszanym ze śmietaną.Źródło: Kurier TV