Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto oraz zanurzony w nim kawałek jabłka mogą być idealnym sposobem na szybki i smaczny obiad. :)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 155
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 155
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37478
Składniki
Jabłka należy obrać ze skórki i pokroić w plastry grubości ok.0,5 cm. Wyciąć za pomocą np. nakrętki albo nożyka gniazda nasienne. Potem lekko posypać każdy plaster cynamonem.
Mąkę i pozostałe składniki połączyć ze sobą tak, aby powstało jednolite ciasto. Zdarza mi się także robić racuchy z ciasta drożdżowego i wychodzą równie puszyste i wilgotne. Następnie na patelnię wlewamy olej i czekamy aż się nagrzeje do odpowiedniej temperatury. Każdy krążek jabłka zanurzamy w cieście i kładziemy na rozgrzane olej. Smażymy na rumiano obie strony.
Po wyjęciu odkładamy na papierowy ręcznik, aby pozbawić racuchy nadmiaru tłuszczu. Posypujemy racuszki cukrem pudrem i... gotowe. ;)
Smacznego.