Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z kiełbasą"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, zalej lekko posoloną wodą. Gotuj 25 minut. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, odcedź je i od razu, zanim wystygną, przeciśnij przez praskę albo przepuść przez maszynkę do mięsa.
Kiełbasę pokrój na drobne kawałeczki, szczypiorek posiekaj. Masę ziemniaczaną wymieszaj z jajkami oraz mąką. Dołóż groszek, szczypiorek i kiełbasę. Masę przypraw na pikantnie solą oraz mieloną gałką muszkatołową. Jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Z masy uformuj grubsze placuszki. Od czasu do czasu ręce posypuj mąką, aby masa nie przyklejała się do nich. Placki obtocz w tartej bułce. Na patelni rozgrzewaj po kilka łyżek oleju.
Partiami wkładaj przygotowane racuchy. Smaż na rumiano z obu stron. Gotowe placuszki przełóż na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.Źródło: Naj