Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z truskawkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 119
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 119
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut, stopień trudności: dla początkujących
Mąkę przesiać, połączyć z solą.
Jajka ubić z mlekiem i masłem, dodać pokruszone drożdże i wanilię, odstawić na 10 min.
Połączyć z mąką, dokładnie zmiksować.
Pozostawić do wyrośnięcia na godzinę, przykrywając miskę ściereczką.
Na patelni rozgrzać tłuszcz.
Dodać do ciasta truskawki. Następnie łyżką kłaść porcje ciasta na patelni, odwracając je, kiedy ich brzegi delikatnie się zrumienią.
Smażyć na złoto i szybko odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć je z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe racuchy posypać cukrem pudrem.
Podawać ze świeżymi truskawkami i (opcjonalnie, jeśli nie używamy cukru pudru) karmelem.Źródło: Pani