Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć i ostudzić. Ser przetrzeć przez sito. Jaja roztrzepać widelcem. Ryż połączyć z jajami, miękką margaryną oraz szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej małe, płaskie kotleciki. Każdy panierować w tartej bułce. Następnie usmażyć je na gorącym oleju z obu stron, tak by były chrupkie. Podawać gorące z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane świeżą bazylią. Do ryżowych placuszków najodpowiedniejsza jest surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów, doprawiona oliwą i octem winnym.