Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2001
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3193
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1255
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2016
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2001
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3193
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1255
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2016
Składniki
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć i ostudzić. Ser przetrzeć przez sito. Jaja roztrzepać widelcem. Ryż połączyć z jajami, miękką margaryną oraz szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej małe, płaskie kotleciki. Każdy panierować w tartej bułce. Następnie usmażyć je na gorącym oleju z obu stron, tak by były chrupkie. Podawać gorące z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane świeżą bazylią. Do ryżowych placuszków najodpowiedniejsza jest surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów, doprawiona oliwą i octem winnym.