Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 340
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1080
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49471
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1261
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 340
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1080
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49471
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1261
Składniki
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć i ostudzić. Ser przetrzeć przez sito. Jaja roztrzepać widelcem. Ryż połączyć z jajami, miękką margaryną oraz szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej małe, płaskie kotleciki. Każdy panierować w tartej bułce. Następnie usmażyć je na gorącym oleju z obu stron, tak by były chrupkie. Podawać gorące z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane świeżą bazylią. Do ryżowych placuszków najodpowiedniejsza jest surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów, doprawiona oliwą i octem winnym.