Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Składniki
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć i ostudzić. Ser przetrzeć przez sito. Jaja roztrzepać widelcem. Ryż połączyć z jajami, miękką margaryną oraz szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej małe, płaskie kotleciki. Każdy panierować w tartej bułce. Następnie usmażyć je na gorącym oleju z obu stron, tak by były chrupkie. Podawać gorące z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane świeżą bazylią. Do ryżowych placuszków najodpowiedniejsza jest surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów, doprawiona oliwą i octem winnym.