Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i szczyptą soli.
Drożdże rozmieszać w ciepłym mleku z 1 łyżką cukru, odstawić na chwile w ciepłe miejsce, aby zaczęły pracować.
Mąkę przesiać, dodać do niej utarte jajka, drożdże z mlekiem i roztopione, ale nie gorące mleko. Dokładnie wszystko wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.
Racuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, podawać z powidłami.