Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki z kaszy manny"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Składniki
Mleko lekko podgrzewam (powinno mieć temperaturę pokojową). Kaszkę wsypuję do miseczki. Dolewam mleko i dodaję sól. Wsypuję proszek do pieczenia, cynamon oraz rodzynki. Wbijam jajka. Dokładam miód i serek wiejski. Ciasto mieszam mikserem, aż się połączą. Przykrywam i odstawiam na 15 minut, aby kaszka spęczniała.
Przed smażeniem ciasto ponownie mieszam. Jeśli jest zbyt gęste, dolewam ciepłej wody. Na patelni rozgrzewam po 2 łyżki oleju. Nakładam porcje ciasta. Formuję owalne racuszki. Smażę je na rumiano z obu stron. Zwykle zajmuje mi to ok. 10 minut. Racuszki posypuję cukrem pudrem. Podaję z dżemem malinowym.Źródło: Naj